Режим роботи ТРЦ Мегамолл у святкові дні | megamoll

Акція вшанування та увічнення героїчного подвигу захисників України під Крутами

УВАГА! Запрошуємо вінничан: 29.01.2018 року о 17:00 на головній сцені ТРЦ Мегамолл за участі Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України, відбудеться всеукраїнська акція з метою вшанування та увічнення героїчного подвигу захисників України, які власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху — бій під Крутами.
Саме цього дня 100 років тому на Чернігівщині, недалеко від залізничної станції Крути, що на Київщині, добровольчий Студентський Курінь, який складався із 400 юнаків (студентів Університету імені Святого Володимира та Київських гімназистів), відстоюючи право українського народу – жити у власній державі, вступили в нерівний бій із більшовицькими військами, чисельність яких налічувала близько 5 тисяч. Бій тривав лише п’ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків.
Ціною свого життя юні герої зупинили наступ противника, зруйнувавши колії і мости. Російське радянське військо втратило боєздатність на чотири дні. Це дало змогу українській делегації укласти Брест – Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

Крути – наша гордість і слава,
Там соколи юні у вічність пішли.
На клич молодої держави, 
Піднялися вірні сини. 
Грудьми у нерівному бої, 
Спинили червону орду, 
З честю впали герої, 
За Україну свою.

Михайло Зельман (Лісовий) “КРУТИ”